Mucenici de post

Pentru inceput, pregatim aluatul astfel: amestecam faina cu zaharul, sarea si apa calda.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Mucenici de post

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 60 g zahar
  • 60 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de lamaie
  • sare
  • 10 g drojdie uscata
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • Pentru decor:
  • 200 g nuca macinata
  • 300 g miere

Mod de preparare

Pentru inceput, pregatim aluatul astfel: amestecam faina cu zaharul, sarea si apa calda.

Urmeaza uleiul, coaja de lamaie si esenta de lamaie si framantam bine pentru vreo 15 minute. Punem aluatul intr-un vas curat si il lasam la dospit, pentru 1 ora.

Dupa ce a crescut suficient, luam o bucata din aluat si o rulam pana obtinem un snur subtire. Rulam cele doua capete unul peste altul si le legam ca intr-o bratara. Din aceasta bratara, formam un opt, aducand unul din capete peste celalalt.

Se asaaza in tava, unde se mai lasa 20 de minute sa creasca.

Fiind de post, ii vom unge doar cu putina apa si zahar si ii dam pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit, la 175 grade C.

Intre timp, pregatim siropul: intr-un vas, punem pe foc apa, zaharul, coaja de lamaie si esenta si lasam pe foc pana se dizolva zaharul.

Dupa ce am scos mucenicii din cuptor, i-am lasat sa se raceasca si i-am insiropat cu siropul pregatit mai devreme .Lasam sa intre siropul in ei, pentru 20 de minute.

Nu ne mai ramane decat sa ungem fiecare mucenic cu miere si sa presaram nuca macinata din abundenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise