Intr-un vas pune 500 gr faina.Intr-un alt vas inmoaie drojdia in 100 ml apa calduta si 1 lingurita zahar si las-o sa stea 10-15 minute.Toarna acest amestec in mijlocul fainii, adauga , romul , zaharul vanilat borbon, uleiul, un praf de sare, coaja rasa de portocala si restul de apa apoi framanta totul pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca usor de pe mana.Lasa aluatul sa creasca 1 ora.
Incalzeste cuptorul la 180⁰C.
Dupa ce a crescut, ia bucati din el si formeaza suluri.Aplatizeaza putin sulurile, aseaza in mijloc, de-a lungul, bucatele de ciocolata si ruleaza sulurile astfel incat ciocolata sa fie acoperita de aluat.Da sulurilor forma de opt, pune muceniici formati intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si lasa-i la crsecut 30 minute.Unge mucenicii cu oul batut si da-i la copt 25-35 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
Intre timp , prepara siropul.Pune toate ingredientele intr-o cratita, pe foc potrivit.Lasa siropul sa fiarba pana cand se ingroasa putin.Dupa ce mucenicii s-au copt, lasa-i 5 minute sa se raceasca apoi inmoaie-i repede in siropul fierbinte apoi da-i prin alune de padure si nuci macinate amestecate impreuna.
http://lauradfood.blogspot.com/
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii