Muschiulet de porc in sos de soia

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet de porc in sos de soia

Ingrediente

  • (2-3 porții)
  • 500 gr. mușchiuleț de porc
  • 3- 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță amidon alimentar (sau făină)
  • 2 lingurițe miere
  • ½ pahar de vin alb (cca 75 ml)
  • 1-2 linguri de apă
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare

-Se curăță, se spală carnea și se porționează în bucăți aproximativ egale de 4-5 cm, sau după preferință. Cu cât bucățile de carne sunt mai mici, cu atât se vot gati mai repede. (Mușchiulețul de porc este foarte fraged și nu necesită timp mare de gătire).

-Se condimentează bucățile de carne cu puțină sare, piper și cu ajutorul unei pensule se ung cu puțin ulei de măsline. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece cca 10 minute.

-Cât timp carnea stă la rece se poate pregăti garnitura preferată. Eu aici am preparat un orez basmati sălbatic cu legume, voi puteți pregăti garnitura preferată.

-Într-un vas/ tigaie se încinge restul de ulei și se prăjesc ușor bucățile de carne pe ambele părți, până când se rumenesc puțin.

-Se toarnă vinul peste carnea prăjită și se lasă să fiarbă la foc mic.

-Între timp se amestecă bine amidonul (sau făina) cu mierea, sosul de soia și 1-2 linguri de apă, până devine un sos omogen ca o smântână.

-Se toarnă sosul obținut peste carnea cu vinul din tigaie, se amestecă bine și se lasă să fiarbă la foc mic, cca 10-15 minute, sau până când carnea este fiartă iar sosul de soia s-a îngroșat. Când carnea în sos este gata se dă la o parte de pe foc și se condimentează cu piper proaspăt râșnit.

-Mușchiulețul de porc astfel gătit se servește cald, pregătindu-se porțiile pe farfurie: se așează câteva bucățele de carne, garnitura (de orez, în cazul meu), se stropește cu sosul de soia, iar restul de sos se toarnă în sosieră și se servește separat. Se poate orna după preferință, eu de exemplu, am tăiat deasupra câteva frunze de arpagic.

Mai multe detalii, fotografii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise