autor:

Gatiticuspor

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Moussaka - musaca greceasca

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 06 septembrie 2013

Ingrediente
- 4 vinete, , - 750 g carne tocata de vita, , - un morcov, , - o ceapa, , - un ardei gras, , - o lingura pasta de tomate, , - 3 cartofi feliati si fierti, , Pentru sosul bechamel:, , - 75 g unt, , - 75 g faina, , - 600ml lapte, , - 2 oua, , - sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Tocati ceapa, morcovul, si ardeiul gras apoi caliti in putin ulei.

Adaugati carnea tocata cu putina apa, cand carnea s-a calit adaugati pasta de tomate diluata in 100-150 ml apa, un praf de sare si piper si lasati sa fiarba inca 10-15 minute.

Pentru sosul bechamel topiti untul, adaugati faina si amestecati energic pana ce obtineti o coca moale. Adaugati laptele treptat si amestecati cu un tel pana ce sosul se ingroasa.

Taiati vinetele in felii cam de 3-4 mm grosime si caliti-le putin pe ambele parti. Asezati un strat de vinete prajite intr-un vas termorezistent.

Acoperiti vinetele cu un strat de carne tocata.

Adaugati ouale batute peste sosul bechamel si amestecati bine pana ce totul se omogenizeaza. Turnati un strat de sos peste carnea tocata. Procedati astfel pana ce epuizati toata carnea tocata si toate vinetele avand grija insa ca ultimul strat sa fie de carne.

La final asezati un strat de cartofii feliati si fierti. Un sfat am pentru voi, cand fierbeti cartofii nu ii lasati sa se inmoaie prea mult...fierbetii indeajuns incat sa ii puteti patrunde cu varful unui cutit dar sa ramana indeajuns de fermi sa ii puteti manevra.

Acoperiti cartofii cu restul de sos bechamel.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 160C/gaz 4 pentru 30-40 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Moussaka - musaca greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Irina Schwarzenberg , 20 octombrie 2014

    vinetele le pun in cuptor si le ung cu ulei de masline ......sare si piper asa ca ca nu ingrase.se poate renunta la sosul bechamel .se bat 2 oua si se toarna pe deasupra /diatetic

  • Gheorghita Rapanu , 06 iulie 2014

    super, o voi gati

  • Liviu Navrescu , 01 aprilie 2014

    Am facut-o si eu. A iesit f bine, multumesc!

    • Silvia Cavaleru , 01 aprilie 2014

      C-am ingrasa !...dar e minunata,multumim pentru retete

    • Stela Nica , 26 martie 2014

      minunata!!!!!

    • Dana Mailat , 29 septembrie 2013

      SUNTETI CEI MAI TARI AICI GASESTI ORI CE RETETA DORESTI

    • daniela , 16 septembrie 2013

      eu am pregatit-o. este delicioasa, usoara. pentru cei ce agreaza gustul, reteta poate fi imbunatatita cu putin usturoi sau putina branza rasa.

    • Daniel Pasniciuc , 12 septembrie 2013

      dar cate oua?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • - 4 vinete
  • - 750 g carne tocata de vita
  • - un morcov
  • - o ceapa
  • - un ardei gras
  • - o lingura pasta de tomate
  • - 3 cartofi feliati si fierti
  • Pentru sosul bechamel:
  • - 75 g unt
  • - 75 g faina
  • - 600ml lapte
  • - 2 oua
  • - sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

7 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

daniela

eu am pregatit-o. este delicioasa, usoara. pentru cei ce agreaza gustul, reteta poate fi imbunatatita cu putin usturoi sau putina branza rasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Orez Curry cu legume si pui