Mussaka

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Mussaka

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 4 cartofi
  • 1 cescuta mica de ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 400gr.carne macinata de vitel sau oaie
  • 1 rosie
  • 1 lingurita de ceai de scortisoara pudra
  • 1 legatura de busuioc proaspat(pudra,sau alte ierburi...)
  • piper,sare,optional 1 lingurita vegeta si 1 lingurita boia
  • 400 sos bechamel
  • branza rasa

Mod de preparare

1)Taie vanata si cartofii rondele.Vinetele se cond.cu sare si se lasa jumate de ora...se spala si se seaca cu hartie.

2)In jumatate din cantitatea de ulei(cam 4 linguri)se caleste ceapa tocata cu usturoiul zdrobit(nu tocat sau pisat)pana ajunge la culoarea galbuie...se adauga carnea macinata,amesteca bine si mai lasa pana i-si schimba culoarea,adauga rosia tocata(fara pielita),scortisoara,o parte din busuiocul tocat(nu am avut busuioc proaspat,am pus putin pudra...)piper,sare sau 1 lingurita de vegeta,boia pt. culoare,mai lasa vreo 10 min.amestecand din cand in cand.Am gatit la foc mic,multa grija cu uleiul,nu pune mai mult!la fel si cu sarea!

3)In restul de ulei prajeste putin vanata,pe ambele parti,lasa la scurs.

4)Cartofii i-am prajit separat pe jumatate,se lasa la scurs.

5)Unge o forma de cuptor cu f.putin ulei de masline,sau cateva forme mici.Pune un strat de vinete,carne,cartofi.Toarna sosul bechamel si deasupra branza.Da la cuptorul preincalzit la 180C,cca.40 min,pana gratineaza...

6)Decoreaza cu restul de busuioc,rosii cherry(am uitat de ele)patrunjel...

Reteta originala era numai din vinete,carne macinata de oaie si busuioc proaspat,obligatoriu scortisoara(surprinzator de bun!)A iesit f. bun!Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise