Mousaka

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Mousaka

Ingrediente

  • 1, 1/2 kg de vinete la gratar, 2 cepe, 1 kg carne tocata de vita, 2 sticle de passata (pulpa de rosii), ulei de masline, sare, piper, oregano, 2 foi de dafin si parmezan
  • ptr bechamel: 1 l lapte, 100g unt, 2 oua, sare, nucusoara si 12 linguri faina

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt, se pune intr-o cratita cu un pic de ulei la prajit, se adauga carnea si se claeste bine, apoi se adauga passata, sarea si piperul dupa gust, oregano si foile de dafin. Se lasa la fiert cam 2 ore. Cand este gata, se ia o tava, se adauga un strat de vinete care au fost deja taiate rondele si coapte pe gratar, apoi se adauga un strat de sos de carne si parmezan deasupra si se repeta inca o data. Trebuie sa se termine cu un strat de vinete peste care se va adauga bechamelul care se prepara astfel: se fierbe bine laptele intr-o alta cratita se topeste untul, iar cand sunt gata se dau la o parte. Peste unt se adauga sarea, nucusoara, ouale, faina si imediat si laptele. Se amesteca totul cu mixerul bine sa nu ramana cocoloase. Se toarna peste mousaka si se mai pune deasupra putin parmezan. Se baga la cuptor timp de 30 min sau pana devine aurie deasupra. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise