In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina.
In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute).
Intr-un alt vas punem faina, untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita. Turnam laptele in mijlocul faini si framantam aluatul pana devine elastic si se desprinde de maini (in functie de faina folosita si de umiditatea din incapere se poate sa mai trebuiasca adaugata putina faina). Il acoperim cu un prosop si il lasam sa stea la loc caldut pana creste ( 30 minute).
Pregatim o tava de 20x30 si impartim aluatul in doua parti egale.
Intindem prima jumate si o asezam in tava. Cu o furculita impungem din loc in loc aluatul.
Presaram deasupra 2 linguri de gris, acesta va absorbi sucul din prune. Asezam deasupra prunele (eu am pus cate o jumate de pruna pana cand am acoperit tot aluatul).
Intindem jumatatea cealalta de aluat si o asezam deasupra prunelor. Apasam putin pe margini ca sa se uneasca cele doua foi. Cu un ou batut ungem bine aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste frumos si s-a copt.
Daca se doreste, se poate pune peste prune zahar.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii