Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat.
Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita cu bicarbonat; folosind aceasta metoda, nu mai e nevoie ca sa fie pusa fasolea de seara in apa si totodata fierbe foarte repede.
Dupa 15 min de fiert, se scurge, se clateste fasolea de doua ori cu apa rece, apoi se pune din nou pe foc si se adauga in fiecare vas cate o frunza de dafin, cate un morcov taiat, 1/2 lingurita sare si cate o ceapa curatata si taiata in patru; se lasa la fiert 30 min, apoi se strecoara, se scoate dafinul, se rastoarna in blender, se adauga jumatate din usturoi in fiecare fel de fasole, se paseaza bine, apoi se pune tot in vase diferite.
Se freaca fiecare cu mixerul, adaugand cate putin ulei ca la maioneza (3linguri pentru fiecare), apoi se lasa deoparte.
Ceapa ramasa, taiata marunt se caleste in uleiul ramas, dupa ce s-a facut translucida, se adauga pasta de rosii, un praf de sare si se lasa deoparte.
Pe farfurie se pune inelul de inox, in interior 2 linguri mamaliga, apoi fasole neagra, fasole alba, iar fasole neagra si alba, iar deasupra ceapa prajita; se scoate inelul si se serveste cu acritura de sezon.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii