Mititei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mititei

Ingrediente

  • 1kg carne tocata amestec
  • condimente pentru mititei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper (eu i-am facut mai picanti, putei pune cat doriti sau chiar deloc)
  • 2 sau 3 lingurite boia
  • 4-5 capatani usturoi (sau oraf de usturoi)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 ml apa minerala
  • ulei pentru prajit (daca ii faceti in casa)

Mod de preparare

Carnea tocata pe care am cumparat-o, am mai dat-o inca o data prin masina de tocat sa fie mai fina. Se adauga jumatate din continutul plicului de condimente pentru mititei, sarea, piperul, si boiaua. Se amesteca. Intr-un pahar punem 150 ml apa minerala in care adaugam bicarbonatul. Turnam cate putina apa in timp ce " framantam" pana incorporam toata apa in compozitie. Usturoiul il zdrobim si il adaugam peste restul compozitiei. Dupa ce am terminat de preparat o lasam minim 1 ora si jumatate la frigider.

Se prajesc in tigaie sau la gratar! Sunt deliciosi si mai sanatosi ca si cei din comert :).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise