Ingrediente
ALUAT:, - 400 gr faina, - 260 ml apa calduta, - 7 gr drojdie uscata, - 8 gr sare, - 12 gr zahar, , UMPLUTURĂ:, , - cârnăciori, - un ou, - piper sau cuișoare pentru a face ochișorii purcelușului, - seminte de mac sau susan pentru decor
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
2. Coca rezultata o lasam la dospit...apoi realizam purcelusii ca pe placințele,doar că le umplem cu bucatele de carnat, dupa care le atașăm urechiușe ( triunghiuri mici din aluat), codițe și ochișori din cuișoare aromate sau boabe de piper.
3. După ce am modelat purcelusii, se ung cu ou batut ( ca pe paine), se presara seminte de mac sau susan si se baga in cuptorul incins ( 180 grade) pentru aproximativ 30 de minute.
4. Dupa ce s-au copt, se ung cu o pensulă muiată într-un amestec format din: o lingura ulei, o lingura zahar si 3-4 linguri de apa) si se acopera pentru 10 minute cu un prosop. In timpul acesta se vor racori, respectiv aburi si vor fi numai buni de consumat.
Simplu, gustos și aspectuos!