Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate.
1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte: moale, pufos, elastic fara a se lipi de degete.
2. Coca rezultata o lasam la dospit...apoi realizam purcelusii ca pe placințele,doar că le umplem cu bucatele de carnat, dupa care le atașăm urechiușe ( triunghiuri mici din aluat), codițe și ochișori din cuișoare aromate sau boabe de piper.
3. După ce am modelat purcelusii, se ung cu ou batut ( ca pe paine), se presara seminte de mac sau susan si se baga in cuptorul incins ( 180 grade) pentru aproximativ 30 de minute.
4. Dupa ce s-au copt, se ung cu o pensulă muiată într-un amestec format din: o lingura ulei, o lingura zahar si 3-4 linguri de apa) si se acopera pentru 10 minute cu un prosop. In timpul acesta se vor racori, respectiv aburi si vor fi numai buni de consumat.
Simplu, gustos și aspectuos!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii