Minipanetone( facut la masina de paine)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Minipanetone( facut la masina de paine)

Ingrediente

  • 600g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 plicuri coaja de porto
  • 2 plicuri coaja de lamaie
  • ( sau coaja proaspata de la o lamaie si o portocala)
  • 250 ml lapte caldut
  • 250g unt moale
  • 150 nuci maruntite
  • 5 galb
  • 125 g zahar tos
  • 50g caise deshidratate(optional)
  • 50g stafide
  • esenta de rom
  • un varf cutit sare
  • glazura ciocolata de la Dr Oetker

Mod de preparare

Minipanetone se face in masina de facut paine.Asezam in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine:

-laptele

-bucatile de unt

-coaja rasa

-sare

-galbenusurile

-nuca prajita

-stafidele inmuiate in esenta de rom

-zaharul

-fructele

-faina

-drojdia

Se planifica masina pe programul \" Dough\"- framantat si dospit.

Dupa terminarea programului , aluatul se imparte in doua tavi de chec tapetate cu hartie de copt data cu putin unt, sau se pune la copt intr-o forma de panetone.

Se mai lasa la dospit 30-45 de minute apoi se da la cuptorul dinainte incalzit pentru alte 45-60 minute.

Dupa ce este copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forme.

Se prepara glazura dupa instructiunile de pe plic si se rastoarna deasupra panetoneului...

Se da 2 ore la rece apoi se poate taia felii.

Pofta mare !

Reteta o am de la prietena mea Diana-Ursulica si ii multumesc foarte mult pentru ea !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise