Mini tort de zahar ars

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Mini tort de zahar ars

Ingrediente

  • 500 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • 50 g zahar pentru caramel
  • 50 g zahar pentru crema
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • o fiola cu esenta de vanilie
  • frisca pentru decor
  • 10 forme de aluminiu rotunde

Mod de preparare

Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua linguri de apa, pana obtinem caramelul.

Punem cate una sau doua lingurite de caramel in fiecare forma si il lasam sa se intareasca.

Laptele il amestecam cu 50g zahar si il punem la fiert.

Dupa ce da in clocot ,oprim focul si il lasam sa se raceasca.

Batem bine ouale intregi cu o furculita apoi adaugam esenta si coaja de lamaie.

Acest amestec il vom pune, putin cate putin ,in laptele caldut amestecand continuu.

Cu ajutorul unui polonic umplem miniformele cu compozitia rezultata, apoi le asezam intr-o tava mai mare. Turnam apa fierbinte pana la jumatatea tavii si dam la cuptor pentru 30-35 minute.

Le lasam sa se raceasca foarte bine apoi le pastram la frigider pana in momentul servirii.

Pentru un aspect mai spectaculos rasturnam crema

pe farfurie si o decoram cu frisca si zahar ars.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise