Pentru blat, se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic.
Pentru blat, se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic, apoi se amesteca cu mixul de alune, taiate marunt cu cutitul.
Se pun pe un platou mic, doua inele de inox si se imparte compozitia pentru blat in fiecare inel, se niveleaza, se preseaza putin cu lingura, apoi se lasa la frigider sa se intareasca; este un blat crocant, nu va asteptati sa fie moale, chiar si la taiat va fi putin mai dificil.
Intr-un castron, se amesteca bine iaurtul cu branza, apoi gelatina hidratata si topita pe bain-marie, in suc de portocale, la final mierea, cateva picaturi de esenta de rom, iar dupa omogenizare se imparte crema in cele doua inele, se niveleaza, apoi se lasa la frigider cateva ore sau pentru siguranta pana a doua zi.
Se trece cu un cutit in jurul cremei din inele, se scot inelele, apoi se orneaza cu alune si miere deasupra.
Se taie si se serveste.
Sfatul meu: cu aceste ingrediente, se poate pregati foarte bine un tort obisnuit, cu diametrul de 18-20 cm, pentru ca rezulta o crema destul de multa, doar pentru doua inele, sau cine dispune de mai multe inele, se pot pune fiecare tortulet pe cate o farfurie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii