Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat nisipos.
In acest moment adaugam 2 linguri apa rece si framantam pana obtinem un aluat "prins".
Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute,timp in care pregatim umplutura.
Intr-un bol,amestecam spanacul cu oul,cascavalul ras,usturoiul pisat,sare si piper dupa gust (sau vegeta).
Dupa cele 30 de minute,scoatem aluatul din frigider,intindem o foaie de cca 3 mm grosime.
Decupam 10 cercuri (cat formele de tarta).
Ungem formele de tarta cu putin ulei,punem in fiecare forma cate un cerc pe care il apasm usor,pentru a se mula pe forme.
In fiecare forma punem cateva boabe de fasole si dam tartele la cuptor pentru 15 minute.
Dupa 15 minute,scoatem tartele le umplem cu umplutura de spanac si asezam capacele,apasand usor pe margini.
Le ungem cu ou si le dam la cuptor pentru cca 30 de minute,pana se rumenesc frumos.
Pofta Buna !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii