Pentru cojile de tarte vom amesteca galbenusurile cu zaharul,adaugam untul si faina, amestecam pana se omogenizeaza dupa care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora.Ungem formele cu ulei sau unt.Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri cat formele de tarta,asezam aluatul in forme apasand usor pe margine,le dam la cuptor cca 25-30 min, pana se rumenesc, dupa care le lasam sa se raceasca foarte bine,
Crema
Intr-o cratita punem laptele la fiert. Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, pana s-a topit zaharul. Adaugam amidonul si amestecam. Cand laptele da sa fiarba adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam continuu pana se ingroasa.
Oprim focul, luam oala de pe foc, adaugam coaja de lamaie si zaharul vanilat, lasam sa se raceasca dupa care umplem tartele cu crema si ornam cu fructe.
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii