Se amesteca faina, sarea si zaharul cu mixerul. Apoi se adauga untul cubulete. Se mixeaza pana arata ca un pesmet. Se adauga esenta de vanilie si apa rece lingura, cu ligura. Trebuie sa obtineti un aluat omogen. L-am invelit in folie de aluminiu si l-am dat la rece 1 ora.
2/3 din aluat l-am intins pe masa de lucru. Am uns cu margarina si am tapat cu faina forme de minitarte am decupat cercuri de aluat si le-am presat in forme, am intepat cu furculita aluatul si am umplut formele cu dulceata de cirese (de mine preparata). Din restul aluatului am taiat fasii pe care le-am aranjat ca si capac.
Am lasat in cuptor la 180 de grade pana s-a rumenit aluatul. Le-am lasat la racit, le-am scos si forme si.......unde sunt tartele? Cei doi copii ai mei ma intrebau cand iese din cuptor urmatoarea serie de tarte?
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii