Mini tarte cu branza, parmezan si ou

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mini tarte cu branza, parmezan si ou

Ingrediente

  • aluat de foietaj
  • 3 linguri de branza
  • 3 linguri de smantana
  • parmezan
  • piper
  • ceapa verde
  • oua

Mod de preparare

Am luat un aluat de foietaj şi l-am tăiat în nouă. Cu un tăietor de pizza, am crestat superficial (nu până jos) pe fiecare bucăţică un pătrat mai mic şi le-am înţepat uşor cu furculiţa în mai multe locuri. Apoi, am amestecat într-un bol 3 linguri de smântână, 3 linguri cu vârf de brânză, puţin parmezan ras (puteţi folosi şi caşcaval, ca în reţeta originală, din păcate eu n-am avut) şi piper.

În orice caz, puteţi regla cantităţile după bunul plac şi gust. Cu ajutorul unei linguriţe, am aşezat compoziţia pe pătrăţelele de foietaj, apoi am presărat deasupra cozi de ceapă verde tocate. Am lăsat micile minunăţii în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la 180 de grade.

Separat, am preparat câteva ouă ochiuri pe care le-am aşezat deasupra mini tartelor după ce acestea au fost gata. Sunt perfecte pentru micul dejun, dar şi pentru o petrecere sau pentru un aperitiv dacă le tăiaţi puţin mai mici şi le serviţi simple (fără ou deasupra). Spor la savurat!

Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise