Mini prajituri festive cu ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Mini prajituri festive cu ciocolata

Ingrediente

  • BLAT:
  • 155g zahar
  • 200ml lapte
  • 130g margarina cu unt
  • 210g faina
  • 2 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • CREMA CIOCOLATA:
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri margarina cu unt
  • 4 linguri lapte
  • CREMA DECOR:
  • 200g ciocolata alba
  • 2 linguri margarina cu unt
  • bombonele

Mod de preparare

Pentru blat am mixat ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta sa dizolvat. Am adaugat esenta de rom si vanilie, urmate de margarina topita si turnata in fir subtire dupa care am adaugat si laptele. In alt bol am amestecat ingredientele solide: faina, praful de copt si cele 3 linguri de cacao. Le-am cernut in timp ce mixam peste compozitia lichida.

Am setat temperatura cuptorului la 200 de grade. In acest timp am uns o forma pentru mini cupcakes, briose sau ce vreti voi dar mini sa fie, cu ulei si faina. Am adaugat compozitie in fiecare forma cat sa nu dea pe afara dar nici foarte putina.

Cand temperatura a ajuns la 200 de grade am redus la 180 grade si am bagat prajiturile pentru fix 20 minute. Au crescut foarte repede si foarte frumos asa ca nu va grabiti sa umblati la ele chiar daca vi se par gata in 10 minute. Cu a 2 tava am procedat astfel: am mixat din nou compozitia pentru a o aera putin, am setat cuptorul la 200 de grade, iar inainte de a baga tava in cuptor am redus temperatura la 180 grade. Le-am scos din tava si le-am lasat la racit timp in care am facut crema de ciocolata.

Pentru crema de ciocolata din interiorul prajiturilor am topit la bain-marie 2 linguri de margarina dupa care am adaugat 100g ciocolata (1 tableta), iar dupa ce s-a topit am adaugat 4 linguri de lapte.

Dupa ce sa incorporat bine laptele, am luat vasul de pe foc si am adaugat iar 2 linguri de margarina si restul de 100g ciocolata. Am amestecat bine de tot, aproximativ 2-3 minute pana cand toate ingredientele s-au incorporat iar crema de ciocolata a inceput sa luceasca. Dupa ce s-a racit putin cu ajutorul unei seringi de 3-4 ml am introdus crema de ciocolata in interiorul prajiturilor. Pentru fiecare prajitura am introdus 1 seringa plina cu ciocolata. Dupa ce le-am umplut pe toate, le-am luat iar pe rand dar de data aceasta le-am umplut doar cu 1/2 seringa de ciocolata. Sfat! Se injecteaza usor ciocolata pentru a nu iesi pe alta parte si indicat ar fi sa nu introduceti seringa doar intr-un singur loc.

Pentru crema alba de decor am topit la bain-marie 1 lingura de margarina dupa care am adaugat 100g ciocolata alba. Dupa ce s-a topit ciocolata, am indepartat vasul de pe foc si am adaugat restul de margarina si ciocolata alba rupta bucati. Am amestecat bine iar dupa ce toate ingredientele s-au incorporat bine am ornat frumos mini prajiturile chiar cand crema de ciocolata era calda.

Vroiam sa pun cateva bombonele pentru decor, aveam in plan sa le las cat mai albe dar se pare ca aceste bombonele colorate au reusit sa ma vrajeasca. Deci daca doriti cu crantanele adaugati bombonele colorate.

Mi-a mai ramas putina ciocolata neagra la fix pentru cateva prajituri care au ramas fara glazura de ciocolata alba. Dupa cum se vede si in poza am pus bombonele intr-o ceasca si am bagat prajitura cu glazura de ciocolata inca moale in interiorul canii. Dupa ce le-am ornat pe toate le-am dat la rece pentru minim 2-3 ore si ce credeti? Au disparut ca prin minune!

Spor la dulciurit!

Mai multe detalii gasici si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/12/mini-prajituri-festive-cu-ciocolata.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise