Pentru aluat eu folosesc robotul de bucatarie. Se pune in vasul robotului faina, sarea si zaharul, se amesteca apoi se adauga untul rece taiat cubulete si se proceseaza cateva secunde pana ce se obtine o compozitie sfaramicioasa. La final se adauga incet apa si astfel se obtine o bila de aluat care va sta la frigider pentru o ora.
Pentru umplutura, se decojesc merele, se taie bucatele si se calesc putin cu zahar si scortisoara dupa preferinte.
Se intinde aluatul cu sucitorul si se decupeaza cercuri cu ajutorul unei forme/ inel sau unui pahar (orientativ, eu am folosit diametrul de 5 cm).
Peste jumatate din cercuri se pune cate o lingurita din compozitia de mere (puteti pune chiar mai mult, la mine ar mai fi incaput) iar deasupra un alt cerc de aluat.
Se sigileaza marginile placintelelor cu furculita, apasand bine apoi cu varful unui cutit se fac doua crestaturi deasupra, se ung cu ou batut si se pun intr-o tava pe hartie de copt.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 g C pentru aproximativ 30 de minute.
Dupa ce se racesc se pudreaza cu zahar.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii