Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra. Aceste mini eclere sunt ideale pentru orice ocazie si sunt foarte usor de preparat!

Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Ingrediente

  • Pentru aluatul eclerelor:
  • 250 ml apa
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 g amidon de porumb
  • o pastaie de vanilie (sau 2 linguri extract de vanilie)
  • 50 g unt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Prepararea aluatului pentru eclere:
Intr-o cratita, adu apa si untul la punctul de fierbere.
Cand untul s-a topit, adauga faina si sarea, amestecand rapid cu o spatula pana cand compozitia se desprinde de peretii cratitei.
Lasa aluatul sa se raceasca timp de 5-10 minute.
Incorporeaza ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare pana cand aluatul devine neted si lucios.

Preincalzeste cuptorul la 200°C. Intinde aluatul in forma de mici bastonase (5-6 cm) pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coace timp de 20-25 de minute pana devin aurii si cresc. Nu deschide usa cuptorului in primele 15 minute.

Prepararea cremei de vanilie:
Intr-o cratita, adu laptele cu pastaia de vanilie (taiata pe lung) la punctul de fierbere.
Intr-un bol, bate galbenusurile cu zaharul si amidonul pana devin o compozitie cremoasa.
Toarna treptat laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri, amestecand continuu.
Pune compozitia inapoi in cratita si gateste la foc mic, amestecand constant pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, adauga untul si amesteca bine. Lasa sa se raceasca.

Umplerea eclerelor:
Dupa ce eclerele s-au racit complet, fa cate doua gauri pe partea inferioara si umple-le cu crema de vanilie folosind un sac a poche cu un dui subtire si lung.

Prepararea glazurii:
Topeste ciocolata neagra si ciocolata alba separat, cu cate 3 linguri de ulei de floarea soarelui fiecare, fie la bain-marie, fie in microunde.

Glazurarea eclerelor: Inmoaie o parte din eclere in ciocolata alba si cealalta parte in ciocolata neagra. Pentru un efect frumos, traseaza dungi de ciocolata alba pe cele glazurate cu ciocolata negra si invers.

Aceste mini eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata sunt un desert rafinat si delicios care va impresiona pe toata lumea!

Incearca si reteta de mini eclere cu crema de ciocolata si cafea, prajitura ecler la tava sau mini eclere cu crema caramel. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise