Se pune uleiul, sarea si apa intr-o cratita pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se indeparteaza de pe foc si se toarna deodata toata faina amestecand energic.
Se lasa aluatul obtinut sa se raceasca cateva minute.
Se incorporeaza treptat ouale, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat.
La final obtinem un aluat ferm usor de modelat.
Cu ajutorul unui pos asezam aluatul fasii in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 220 grade aproximativ de 20 - 25 minute.
Dupa ce s-au rumenit usor se lasa choux-urile sa se raceasca complet.
Preparare crema ciocolata si cafea
Se dizolva cafeaua in lapte, si se pune la foc mic sa se incalzeasca.
Intr-un alt bol se mixeaza galbenusurile cu zaharul,pana cand se deschid la culoare, apoi se adauga amidonul continuand mixarea.
Se adauga laptele cald peste crema de galbenusuri si se amesteca energic cu ajutorul unui tel.
Se pune crema din nou pe foc mic si se amesteca mereu pana cand aceasta se ingroasa.
Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa sa se raceasca.
Ciocolata se topeste pe baie de abur.
Frisca batuta cu un strop de zeama de lamaie se amesteca cu ciocolata topita, apoi se incorporeaza in crema de cafea amestecand usor.
Fiecare mini-ecler se taie cu un cutit si se umple cu crema de ciocolata si cafea, apoi se servesc cu pofta !!!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii