autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Mini chec cu afine

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente:, - 3 ouă, - 250 g zahăr brun, - 200 g unt, - 150 ml lapte, - 280 g făină, - 1/2 linguriţă praf de copt, - 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu, - 1 linguriţă extract de vanilie, - 200 g afine, - 1 plic glazură de migdale Dr Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului se separă ouăle; cu ajutorul robotului de bucătărie se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă untul moale, se omogenizează apoi se adaugă extractul de vanilie şi jumătate din cantitatea de lapte, jumătate din cantitatea de făină amestecată în prealabil cu praf de copt şi bicarbonat. Se omogenizează cu ajutorul unei spatule, apoi se adaugă restul de lapte şi albuşurile bătute spumă tare. Se încorporează uşor şi restul de făină. La sfârşit se adaugă afinele proaspete sau congelate. Aluatul obţinut se repartizează în tava specială unsă cu unt şi tapetată cu făină sau într-o tavă pentru chec sau prăjituri obişnuită.
Tava se pune în cuptorul încălzit la 190 grade C unde se lasă aproximativ 25 minute. Faceţi proba cu scobitoarea.
Calde încă, mini checurile se scot din tavă.
Glazura preparată conform indicaţiilor de pe pachet se toarnă, apoi se întinde peste fiecare bucată de mini chec rece. Se ornează cu boabe de afine şi frunze de mentă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini chec cu afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Vicky Wilde , 16 noiembrie 2014

    Afinele proaspete trebuie date intai prin faina, altfel se lasa la fund. Afinele congelate trebuie intai lasate sa se decongeleze, se scurg apoi bine de zeama lasata, se usuca cu hartie absorbanta si se trec prin faina. Daca se pun congelate in aluat, se vor topi la copt si vor lasa zeama. Nu ar fi oare mai buna o glazura de vanilie sau de lamaie?

  • VIORICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2014

    buuun

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2013

    In ce fel arata!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 3 ouă
  • - 250 g zahăr brun
  • - 200 g unt
  • - 150 ml lapte
  • - 280 g făină
  • - 1/2 linguriţă praf de copt
  • - 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • - 1 linguriţă extract de vanilie
  • - 200 g afine
  • - 1 plic glazură de migdale Dr Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

20 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

41 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

VIORICA (Chef de cuisine)

buuun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine