Mini-Calzone

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
ridicata
Mini-Calzone

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 500 ml apa calduta
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • pentru umplutura:
  • 1 vanata potrivita taiata cubulete mari
  • o ceapa rosie taiata julien
  • 2 rosii taiate cubulete
  • 200gr sunca praga
  • 200 gr ciuperci din borcan taiate feliute
  • 1 ardei gras taiat cuburi
  • masline verzi sau negre taiate pe jumate,fara samburi
  • branza grasa, moale:mozzarela sau telemea,sau cascaval gras - cubulete
  • 2 maini rucola
  • sare,piper,condimente(eu am pus busuioc proaspat)
  • ulei masline

Mod de preparare

Se face un aluat de paine obisnuit. Faina pusa pe masa de lucru sau intr-un castron cu un pic de sare.In mijloc facem o "gaura" in care punem drojdia,zaharul si jumatate din cantitatea de apa.Amstecam centrul aducand cate un pic de faina pana cand se formeaza o pasta groasa dupa care adaugam restul de apa si incorporam toata faina.rezulta un aluat moale pe care-l framantam 5 minute.Acoperim cu o folie de plastic si un prosop si lasam sa dospeasca 30 de minute intr-un loc lipsit de curenti.

Intre timp toate ingredientele taiate cubulete potrivite, pentru umplutura, le calim un pic in uleiul de masline inafara de branza si rucola.

Dupa 30 de minute,cand deja aluatul si-a dublat marimea,trebuie sa ne apucam de framantat.10-15 minute framantam aluatul ca sa iasa tot aerul din el.Dupa ce aluatul capata o consistenta elastica tapetam masa de lucru cu faina si formam 8 discuri de aluat de 0.5 cm grosime.in mijlocul fiecarui disc de aluat punem un pic de compozitie plus cateva cubulete de branza si un pic de rucola.

Indoim discul de aluat sub forma de semicerc.Umezim pun pic aluatul la margini cu un pic de apa ca sa se lipeasca.

Dupa ce am terminat de umplut toate discurile le asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ,le acoperim si le mai lasam la crescut inca 45 de minute - o ora.

la final le intepam cu furculita sau le crestam cu un cutit ,ca sa respite compozitia si le bagam la cuptor la foc mediu (200grade) pentru aproximativ o ora.Depinde de cuptorul fiecaruia,dar ar trebui sa capete o culoare aurie.

In timpul coacerii evitati sa umblati la cuptor prea des. Eu le verific o singura data cand intorc tava( deh..cuptorul)

Ies niste painici delicoase cu umplura care poate fi si de post daca nu adaugam carne si branza( putem folsi cascaval de post)

Se mananca atat calde cat si reci

Pofta mare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise