Frecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare.
Adaugam coaja rasa de la portocala si lamaie, oul si laptele caldut.
Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam treptat la compozitia de mai sus.
Turnam apoi pe masa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. (Daca considerati ca mai e nevoie de faina mai adaugati).
Lasam apoi aluatul sa stea 20-30 min la temperatura camerei.
Impartim aluatul in doua si pe rand intindem doua foi pe masa tapetata cu faina.
Taiem aluatul in fasii de aprox 5-6 cm pe care le portionam apoi si le facem cate o gaura in mijloc si le rasucim (vezi poza).
Prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Pudram cu zahar pudra si mancam cu pofta :)
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii