Ceapa curatata si intreaga, se tine in apa rece ,pentru a pierde din iuteala.Se taie in felii subtiri si se caleste 8-10 minute,in tot untdelemnul,impreuna cu 1/2 lingurita de sare, la foc mic,pina cind devine lucioasa.Se adauga ,atunci ,un virf de lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei ,se amesteca de 2 ori si apoi se pune carnea care se amesteca pe toate partile, pina cind coaguleaza la suprafata .Se stinge cu cca 100 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mic pina cind se moaie bine.Cind carnea este fiarta bine ,se adauga sucul de rosii,foaia de dafin si piperul,completind cu apa ca sa se formeze un sos subtire si se sareaza dupa gust.Sosul este gustos si nelegat cu faina.Facultativ, se poate pune in el o lingurita rasa de faina,frecata cu o lingurita de apa rece;se lasa sa fiarba 2-3 clocote,ca sa se lege putin.Se serveste cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii