Mille-feuille cu mere caramelizate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Mille-feuille cu mere caramelizate

Ingrediente

  • Mi-a soptit mie un frasin ca iarna e pe duca iar primavara e aproape.
  • In pinul din coltul gradinii vrabiutele au pus de-un sfat, cum sa faca sa dea vestea.
  • Se zburleste ea iarna prin crengi, insa sint ultimele puteri.
  • Zilele acestea sufletele vibreaza la unison.
  • Se ofera dovezi de dragoste, simboluri sugestive, inimioare stilizate, tot ceea ce poate purta mesajul iubirii, tot ceea ce poate transmite - in cel mai romantic mod posibil - sentimentul care ne face sa simtim fluturi in stomac.
  • Se simte apropierea primaverii si turturelele isi fac ocheade.
  • Sa va spun un secret: sufletul pereche va sti intotdeauna ca vibrati impreuna, cu dovezi simbolice sau fara, dar nu pierdeti nici o ocazie de a va arata sentimentele, nu pierdeti nici o ocazie de a face gesturi pline de iubire.
  • Vor fi intotdeauna binevenite, vor descreti frunti, vor sterge suparari, vor incalzi suflete, iar toate astea vor intari legaturile, vor spori iubirea si astfel, cele doua jumatati vor forma un intreg.
  • Pregatiti ceva dulce. Puneti suflet, puneti dragoste, straduiti-va sa fie ceva unic. Sigur va fi apreciat.
  • Va propun o reteta personala, consemnata in blogul meu: Mille-feuille cu mere caramelizate.
  • O succesiune de multe straturi de foietaj aerat si crocant, umplut cu crema de vanilie, este conceptul care sta la baza prajiturii mille-feuille.
  • O prajitura cu o istorie bogata, cu radacini adinci in timp, comuna tuturor popoarelor, a carei reteta a suferit si inca mai sufera numeroase modificari.
  • Cu aceasta varianta scriu si eu un rind modest in istoria minunatei prajituri.
  • Aveti nevoie de:
  • - 1/2 pachet de foi de placinta
  • - 5 mere potrivite
  • - 1 pahar de zahar tos
  • - 1 lingurita de pudra de scortisoara
  • - 4 - 5 picaturi esenta de rom
  • - 50 ml coniac
  • - 2 linguri miere de albine
  • - 400 ml smintina de separator
  • - 1 plic de zahar pudra Dr Oetker

Mod de preparare

* Intii merele se taie cubulete. Apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, scortisoara si esenta de rom. Se aseaza vasul pe foc mic, amestecindu-se usor pina se caramelizeaza cubuletele. In acest moment se adauga coniacul continuindu-se gatirea pina la completa evaporare a lichidului. Se dau deoparte de pe foc sa se racoreasca.

* Intre timp pregatim formele pentru prajituri. Acestea se ung cu unt inainte de a aseza straturile de foi de placinta.

* Foile de placinta se taie in doua pe lung si inca o data pe lat, apoi se ung pe rind din abundenta cu unt topit. Se aseaza suprapunindu-se cite patru foi in fiecare forma dupa care utilizind o foarfeca pentru bucatarie tundem marginile lasind sa se rasfringa in afara maxim 1 cm.

* Umplem apoi formele cu merele caramelizate. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru maxim 20 de minute. Se vor colora intr-un auriu apetisant si vor deveni crocante si fragede. Cit sint calde se ung marginile cu miere de albine.

* Apoi se pregateste frisca, in modul clasic, din 400 ml de smintina de separator si un plic de zahar pudra Dr. Oetker amestecindu-se la viteza medie a mixerului pina apar virfuri ferme.

* Se decoreaza tartele cu frisca din belsug apoi se pudreaza cu scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise