Mille feuille cu caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mille feuille cu caramel

Ingrediente

  • -1/2 pachet foetaj,
  • -150 g zahar,
  • -2 linguri apa plus 100 ml,
  • -75 g unt,
  • -3 linguri esenta rom,
  • -100 ml frisca lichida,
  • -o lingura cacao,

Mod de preparare

Foietajul dezghetat l-am taiat in forme si l-am copt ca la mille feuille cu crema de lamaie, adica intre doua tavi teflonate unse si presate cu un vas termorezistent. Spre finalul coacerii se unge cu ou batut si se presara cu zahar tos, ca sa capete aspect auriu. In timp ce coaceti aluatul se caramelizeaza cele 150 g zahar cu 2 linguri de apa(pentru a nu se crea din start puncte de ardere). Cand a capatat un aspect auriu se stinge cu 100 ml apa si se lasa la foc sa se dizolve. Se ia de pe foc si se incorporeaza untul si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca, fara zahar si cand caramelul este foarte rece(dat eventual la frigider)se incorporeaza in frisca, apoi se adauga si lingura de cacao. Aceasta mi se pare o crema foarte buna(am avut si acceptul familiei) pe care o s-o folosesc ori de cate ori imi voi aduce aminte de ea. Daca vreti sa folositi sosul caramel ca atare la decorarea prajiturii nu uitati sa opriti cateva linguri.

Restul e joaca si imaginatie. Montati cum vreti si folositi crema cum va vine la indemana.

Spor la treaba si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise