Raciti frisca cel putin o ora inainte de a o bate. Preincalziti cuptorul la 200 grade. Lasati foietajul sa se dezghete apoi rulati-l usor, pe o suprafata presarata cu faina, pana devine mai lata cu un sfert din cat era initial. Taiati marginile pentru a forma un dreptunghi. Impartiti aluatul in 3 bucati egale.
Puneti hartie de copt intr-o tava si asezati una dintre bucatile de aluat. Eu am aragazul mai mare, deci mi-au incaput doua bucati. Ungeti aluatul cu ou, apoi presarati un sfert din zaharul tos. Pentru a evita ruperea aluatului atunci cand veti face portionarea, dupa asamblare, puteti taia foietajul in acest stadiu un bucati egale. Aveti grija sa taiati un pic mai gros, pentru ca ele se strang la coacere. Puteti acoperi cu hartie de copt si pune deasupra o tava de teflon usoara pentru a se coace uniform. Coaceti in jur de 20 de minute, dar verificati frecvent. La mine cuptorul s-a incins mai repede si am luat aluatul dupa 10 minute, cand era auriu. Procedati la fel si pentru celelalte doua foi ramase, le ungeti cu ou si presati restul de zahar tos.
Lasati foile coapte sa se raceasca complet timp de o ora. Daca nu le-ati taiat inainte, le puteti taia acum cu un cutit cu zimti.
Spalati capsunele, taiati-le in sferturi si lasati-le sa se scurga pe un servet de bucatarie.
Tocati fin frunzele de busuioc. Frisca racita amestecata cu zaharul pudra si semintele de vanilie, se bate cu mixerul la viteza maxima pana se intareste. Adaugati in frisca lichiorul, capsunele, busuiocul si coaja de lamaie, ametecand foarte usor pentru a nu se zdrobi fructele. Radeti ciocolata separat.
Pentru asamblare, acoperiti suprafata unei tavi cu hartie de copt. Puneti prima foaie de foietaj, cu partea unsa cu ou in sus. Acoperiti cu jumatate din cantitatea de crema si neteziti cu un cutit cu lama lata. Aranjati deasupra cealalta foaie ca si prima. Presati usor cu palma pentru a elimina golurile de aer din crema. Intindeti restul de crema si presarati deasupra fulgii de ciocolata rasa. Desupra puneti ultima foaie cu partea unsa peste crema.
Cerneti zahar pudra apoi portionati daca nu ati facut-o inainte.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii