Mille feuille

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Mille feuille

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina cu gluten tare
  • 15 gr sare
  • 200 unt in bucati la temperatura camerei
  • 200 ml apa
  • 200 gr unt inghetat( la temperatura frigiderului)
  • sau 500 gr. foi de foetaj gata preparat din comert
  • crema:
  • 700 ml lapte proaspat
  • 300 ml frisca
  • 2 oua intregi
  • 6 galbenusuri
  • 2 plicuri de vanilie
  • 160 gr. zahar
  • 80 gr amidon( sau faina)

Mod de preparare

-se prepara aluatul din toate ingradientele in afara de untul inghetat,se lasa la odihnit 30 de minute,crestata in cruce pe suprafata.

-se intinde o foaie dreptunghiulara si se unge cu untul din frigider ,se impatureste in 3 si inca o data in jumatate si se lasa la frigider 30 minute

-se scoate din frigider si se intinde din nou o foaie dreptunghiulara ,se impatureste in 3 din nou si o data in jumatate si se da la frigider 30 minute

- se repeta aceasta actiune de inca 2 ori(in total trebuie sa fie 4 ori )

-se intinde o foaie mare dreptunghiulara se taie in doua foi egale se pun in 2 tavi unse cu ulei si se coc in cuptor de 170 pana se rumenesc(daca se pun impreuna se foloseste cuptorul cu aer)

- se pregateste crema:

-se pun la fiert laptele si frisca cu putin din zaharul din reteta ca sa nu se prinda

-intr-un valing se pun ouale,zaharul,vanilia,si amidonul,se amesteca si cand laptele este destul de fierbinte se pune putin in ligheanul cu ouale se amesteca si se toarna compozitia peste laptele fiert amestacand in continuu pana se ingroasa crema,se trage de pe foc.

- se pune prima foaie intr-un platou se adauga jumatate din crema se acopera cu cealalta foaie ,se pune si creama care a ramas

- se taie in doua parti egale prajitura rezultata si se pune una peste alta sa devina mai inalta.

-se pune putin din faramiturile ce s-au produs din foi in timpul taierii deasupra cremei si se presare cu zahar pudra

- se taie in portii individuale si se servesc reci de la frigider

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise