MIDII CU VIN

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 60 midii cu cochilii
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 350 mI vin alb, sec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 linguri de faina
  • 2 linguri seminte de chimen dulce
  • 1 lingurita nucsoara
  • putina sare
  • 3-4 boabe piper verde, proaspat macinate

Mod de preparare

1. Se perie si se spala bine midiile pentru a inlatura tot nisipul. La nevoie se foloseste si cutitul.

2. Midiile se gatesc in abur intr-o cratita mare 6 minute. Se ia cratita de pe foc, se inlatura si se arunca jumatate din cochilii, iar cealalta jumatate (cu continutullor) se pune pe un platou mare si se pastreaza calda.

3. Intr-o alta cratita se caieste ceapa in uleiul de masline, apoi se adauga vinul, semintele de chimen dulce, sarea si nucsoara si se lasa sa fiarba inabusit 8 minute. Se dizolva faina intr-un paharel de vin, se toarna in sos si se amesteca bine. Sosul se toarna peste midiile firbinti, si se prepara piperul verde proaspat macinat. Se serveste imdediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise