Midii cu vin si busuioc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Midii cu vin si busuioc

Ingrediente

  • 1 kg midii
  • 5 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • 250 ml vin
  • 50 g unt
  • suc de lamaie
  • sare

Mod de preparare

In primul rand ne ocupam de midii.

Ele trebuie sa fie inchise de tot.

Cele care sunt deschise se lovesc usor cu degetul,cele care se inchid sunt bune,cele care raman deschise se arunca. :)

Se spala foarte bine sub apa rece,cu ajutorul unei sarme de bucatarie.

Topim untul intr-un wok,calim in el usturoiul tocat marunt si frunzele de busuioc.

Adaugam midiile si vinul si le lasam sub capac cca 5 minute,timp in care mai miscam wokul,fara sa ridicam capacul.

Dupa 5 minute,midiile trebuie sa fie deschide,presaram putina sare si adaugam sucul de la ½ lamaie.

Noi am servit cu pastai de fasole cu susan.

Pofta Buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise