Midii cu sos curry

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Midii cu sos curry

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 2 kg de midii,
  • 2 esalote,
  • 50 grame unt,
  • 150 ml vin,
  • 200 grame smintina,
  • 1 lingura curry,
  • 1 lingurita ras-el-hanout,
  • 1 lingurita turmeric,
  • piper,dupa gust,
  • un buchet de patrunjel verde.

Mod de preparare

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata fin, o lasam acolo pina devine trasparenta, la foc mic, amestecind din cind in cind. Adaugam apoi vinul peste ea, cind totul ajunge la fierbere, adaugam si scoicile, pe care le lasam sa fiarba 5 minute. Aruncam exemplarele care nu s-au deschis, iar pe celelalte le scurgem de lichid si le rezervam la cald. In lichidul ramas de la fieberea scoicilor adaugam smintina, in care am incorporat intre timp curry, turmeric si ras -el-hanout. Potrivim de piper si lasam sosul rezultat inca 5 minute, la foc mic, sa capete consistenta. Adaugam la sfirsit si patrunjelul tocat, amestecam si luam vasul de pe foc, apoi ii turnam continutul peste scoicile rezervate la cald si mai amestecam o data pentru ca sosul sa cuprinda scoicile. Noi am servit bunatatea cu un orez fiert simplu, mi-a parut cea mai potrivita alegere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise