Cu o seara inaintea prepararii, se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu.
A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut absorb apa si vor creste in volum.
Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu.
Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut.
Nu se pune sare in apa!
Se strecoara boabele de naut si se pastreaza apa in care au fiert.
Se pastreaza cateva boabe intregi pentru decor.
Lipia se rupe si se aseaza intr-un vas de bucatarie mai adanc.
Optional se poate pune la cuptor sa se prajeasca putin.
Se imbiba painea cu apa in care a fiert nautul.
Se pune un strat de boabe de naut peste paine.
Intr-un bol se pune pasta de susan si se dilueaza adaugand treptat sucul de lamaie pana devine spumoasa;se adauga iaurtul,sarea si usturoiul zdrobit intr-un mojar ( sau trecut printr-o presa de usturoi).
Se toarna aceasta pasta peste stratul de boabe de naut.
Semintele de pin se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.
Se decoreaza cu seminte de pin prajit, boabele de naut ,mujdei de usturoi cu ardei iute si se toarna “generous” ulei de masline virgin.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii