autor:

Buburuza Zâmbăreață

» » Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste

Autor: Buburuza Zâmbăreață (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 octombrie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Buburuza Zâmbăreață (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 octombrie 2019

Ingrediente
- 500 grame pește ( file de fitofag, crap), - 1 ceapă, - 3-4 căței usturoi, - jumătate de cană de frunze de pătrunjel tocat, - 1 ardei iute, - 3-4 linguri pesmet, - sare și piper, gust, - puțin chimeon, - condiment pentru mici

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun în robotul de bucătărie alături de ceapă, usturoi, mirodenii şi pesmet. Totul se toacă mărunt până obținem o pastă. Se adaugă uleiul, sare şi piper şi se amestecă puţin pentru omogenizare.Compoziția obținută se pune la rece pentru aproximativ 1 oră.

După aceea, cu mâinile puțin umede, modelăm mititeii care se pot coace la grătar sau într-o tigaie antiaderentă. Dacă se folosește tigaia antiaderentă, aceasta trebuie încălzită bine și unsă cu ulei, după care se prăjesc micii ușor, cât să se rumenească, dar să nu se usuce.

Se servesc cu sos de usturoi și suc de roșii, alături de o garnitură de cartofi nature sau cartofi prăjiți ( cum am făcut eu) sau pot fi serviți alături de o salată verde sau o garnitură de piure de cartofi sau un pilaf de orez.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mici din carne de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 500 grame pește ( file de fitofag
  • crap)
  • - 1 ceapă
  • - 3-4 căței usturoi
  • - jumătate de cană de frunze de pătrunjel tocat
  • - 1 ardei iute
  • - 3-4 linguri pesmet
  • - sare și piper, gust
  • - puțin chimeon
  • - condiment pentru mici

Raporteaza reteta

Retete
de Buburuza Zâmbăreață
Clatite cu buline

Clatite cu buline

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Supa crema de sfecla rosie

Supa crema de sfecla rosie

1. Tocam mărunt ceapa. Tăiem cartofii, morcovul și sfecla roșie în cuburi. Tocăm mărunt

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Sarmale de peste

Sarmale de peste

1. Spălăm și curățăm toate legumele după care le tocăm mărunt. 2. Într-o cratiță,

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
File de peste cu orez orez american(specific arab)