Feliile de peste se pun in apa cu sare si zeama de lamaie pentru 10-15 minute.
Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun în robotul de bucătărie alături de ceapă, usturoi, mirodenii şi pesmet. Totul se toacă mărunt până obținem o pastă. Se adaugă uleiul, sare şi piper şi se amestecă puţin pentru omogenizare.Compoziția obținută se pune la rece pentru aproximativ 1 oră.
După aceea, cu mâinile puțin umede, modelăm mititeii care se pot coace la grătar sau într-o tigaie antiaderentă. Dacă se folosește tigaia antiaderentă, aceasta trebuie încălzită bine și unsă cu ulei, după care se prăjesc micii ușor, cât să se rumenească, dar să nu se usuce.
Se servesc cu sos de usturoi și suc de roșii, alături de o garnitură de cartofi nature sau cartofi prăjiți ( cum am făcut eu) sau pot fi serviți alături de o salată verde sau o garnitură de piure de cartofi sau un pilaf de orez.
Poftă bună!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii