Dupa ce s-a uscat bine oregano, se macina la rasnita de condimente.
Dupa ce s-a uscat bine oregano, se macina la rasnita de condimente (cafea), dupa care se freaca bine cu uleiul de masline. Si celelalte condimente le vom macina la randul lor cu aceeasi rasnita. Punem oregano macinat intr-un vas si-l amestecam cu condimentele macinate, sumac, sarea, sarea de lamaie si semintele de susan. Dupa ce le-am amestecat bine, gustam si potrivim de sare si sare de lamaie, daca mai e necesar.In felul acesta am pregatit amestecul de zaatar pentru manakish. Desigur, aici in Iordania, pentru ca se foloseste foarte mult, gasim in toate supermarketurile si in foarte multe combinatii. Si eu fac acasa, dar nu adaug prea multe condimente, pentru ca imi place sa se simta gustul natural al oreganului, care are o aroma deosebit de placuta.
Ce inseamna manakish??
Sa zicem ca au forma unei lipii, care se ung cu ulei de masline si oregano, dupa care se dau la cuptor sa se coaca si se servesc calde la micul dejun. Ce-i drept sunt minunate si usor de facut. Si acum sa trecem la prepararea lor.
Cum preparam manakish?
Din 2 pahare si jumatate de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 minute. Dupa ce a dospit bine, se va adauga restul de faina, sarea si vom continua framantatul, iar la sfarsit se adauga uleiul pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Il lasam sa se odihneasca 5 minute si intre timp pregatim compozitia de oregano, care e foarte simplu, intr-un vas punem oregano cu uleiul de masline, amestecam bine si potrivim de sare.
Imediat ce am terminat compozitia, portionam aluatul in bilute mai mari, (marimea unei mingi de tenis), pe care le punem sa se odihnesca pe un prosop si desigur, acoperite cu o panza usoara. Astfel putem incepe lucrul, cu primele bucati de aluat care deja s-au odihnit. Le intindem ca pe niste turte, dar nu prea groase, pe care le punem in tavi, bine unse cu ulei de masline. Atentie, sa nu fie prea apropiate bucatile intre ele, trebuie sa tinem cont, in primul rand, ca ele vor mai creste pe timpul coacerii, iar in al doilea rand, ele trebuie sa-si pastreze forma lor rotunda, pentru a avea un aspect frumos dupa coacere (va rog sa urmariti si pozele postate, cred ca va vor fi de folos si desigur veti intelege mai bine cum trebuie sa procedati pentru prepararea acestora). Pe fiecare foaie, vom pune 2 linguri din compozitie, pe care o vom nivela pe toata suprafata in mod uniform. Dupa ce le-am umplut pe toate, le vom da la cuptorul incins la 180* C, pana ce suprafata lor se va rumeni usor. Le lasam sa se raceasca putin si se pot servi cu un ceai fierbinte, mai ales la micul dejun. La noi sunt foarte apreciate si le gasim la masa tuturor familiilor, mai ales in ziua de vineri, cand fiind ziua libera toti servesc micul dejun impreuna. Desigur alaturi de manakish zaatar, se mai servesc manakish gibne (branza) si manakish bed(ou).
Toate sunt o bunatate, cred ca o sa "sariti" pranzul, dupa un astfel de mic dejun.
Va doresc pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii