Mic dejun rapid cu iaurt grecesc, semințe de chia și fructe. Sanatos, gustos si gata in 5 minute

Mic dejun rapid si sanatos cu iaurt grecesc, seminte de chia si fructe proaspete. O reteta gustoasa, plina de nutrienti, gata in doar 5 minute.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Mic dejun rapid cu iaurt grecesc, semințe de chia și fructe. Sanatos, gustos si gata in 5 minute

Ingrediente

  • 200 g iaurt grecesc
  • 1 lingura seminte de chia
  • 1-2 lingurite de miere sau sirop de artar (optional, pentru indulcire)
  • cateva felii de fructe proaspete
  • 1 lingura nuci, migdale sau fulgi de cocos
  • un praf de scortisoara sau cateva seminte de rodie (optional, pentru decor)

Mod de preparare

Intr-un bol sau pahar, adauga iaurtul grecesc.
Amesteca iaurtul cu semintele de chia pentru a obtine o textura uniforma. Daca doresti, poti pregati acest amestec cu o seara inainte si il poti lasa in frigider – chia va absorbi din umiditate si va da o consistenta mai cremoasa.

Taie fructele alese in bucati mici sau felii si asaza-le deasupra iaurtului. Combina mai multe tipuri pentru un gust si o culoare atractiva.

Daca preferi un gust mai dulce, toarna putina miere sau sirop de artar deasupra.

Presara nuci tocate, migdale, fulgi de cocos sau seminte de dovleac pentru un plus de textura.
Poti folosi si stafide, merisoare, prune uscate sau orice ai la indemana.

Adauga un praf de scortisoara sau cateva seminte de rodie daca doresti.

Sugestii de personalizare:
Pentru mai multa energie: adauga o lingura de unt de arahide sau de migdale.
Pentru un gust exotic: foloseste lapte de cocos in loc de iaurt grecesc si adauga mango si ananas.
Pentru un boost proteic: presara putin praf de proteine sau granola de casa.
Beneficii pentru sanatate:
Iaurtul grecesc: bogat in proteine, ajuta la senzatia de satietate si sustine sanatatea musculara.
Semintele de chia: surse de fibre si omega-3, perfecte pentru digestie si sanatatea inimii.
Fructele proaspete: ofera vitamine si antioxidanti care imbunatatesc imunitatea.
Nucile si migdalele: furnizeaza grasimi sanatoase, care contribuie la sanatatea creierului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise