Merluciu cu rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • - 1 kg merluciu filetat
  • - 500 g rosii fara pielita
  • -1 pahar ulei de masline
  • -1 l vin alb
  • -1 ceapa mare
  • - patrunjel, sare, ardei rosu, usturat, oregano

Mod de preparare

Intr-o tigaie cu jumatate din ulei asezam fileurile de peste, adaugam vinul alb, sare si o jumatate din ardeiul picant. Coacem timp de 15 minute, la foc domol.

Separat, calim ceapa tocata foarte fin cu uleiul ramas, adaugam rosiile oparite si curatate de pielita dar taiate in 4, lasam sucul sa coaca la foc domol, diluind din cand in cand cu sosul de la peste. Mixam rosiile si varsam sosul rezultat peste peste, continuam coacerea timp de 2 - 3 minute dupa care asezam pestele pe un platou oval, presaram patrunjel proaspat tocat si putin oregano.

Servim cald cu garnitura de cartofi natur!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise