Merenguri

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita de cacao pudra
  • o cutie de frisca batuta
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

1. Se bat albusurile cu un mixer electric sau cu un tel pana cand spuma este tare. Se adauga jumatate din zahar si se mai bate zaharul pentru cateva secunde.

2. Se adauga restul de zahar si cacao pudra. Se bate pana la topirea si incorporarea totala a zaharului.

3. Se ia amestecul de mereng cu lingura si se asaza pe o tava de copt unsa si tapetata cu faina. Se formeaza 8 forme lunguiete de circa 10 cm pe 5 cm.

4. Se lasa la copt la 180 grade Celsius / marcajul 4 la gaz timp de 20-25 minute pana cand devin aurii. Se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu frisca si cu fulgi de ciocolata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise