Merelor spalate li se taie capacel si apoi se scobesc in interior.In general se foloseste o lingurita pentru asa ceva.
Intr-o tigaie se pun citeva lingurite de ulei si ceapa care in prealabil a fost taiata marunt si se lasa la calit. Se adauga miezul de la mere taiat marunt si carnea tocata . Se tin astfel impreuna la calit pana in momentul in care carnea capata o culoare albicioasa. Se adauga praf de nucsoara, praf de cuisoare ( adaugati putin, nu mult, caci au arome puternice). Se pipereaza si sareaza dupa gust. Tot dupa gust puteti toca niste patrunjel si il puteti adauga.
Carnea este folosita apoi ca umplutura pentru mere, se aseaza intr.o tava inalta bun pentru cuptor, se pun capacelele la mere si se toarna in jurul lor un amestec de suc de rosii si putin ulei ( cam 3/4 din inaltimea merelor).Se infasoara in foi de aluminiu si se pun la cuptor. Se tin la foc mare si se lasa pana se coc. In general nu dureaza mult.
Dupa ce s-au copt se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca putin. Sosul se poate ingrosa cu putina faina ( amestecata cu citeva linguri de sos luat din vas). Va doresc pofta buna
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii