mere verzi umplute cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere verzi
  • cca 2-300 gr carne tocata
  • vreo 4 linguri de ulei ( 1 la carne si restul in sosul de rosii )
  • 1/2 pahar de suc de rosii cu pulpa
  • putina apa ( daca e nevoie la \\\" lungit \\\"sosul de rosii )
  • sare, piper, nuscoara , 1 cuisor, patrunjel tocat marunt
  • ceapa)

Mod de preparare

Merelor spalate li se taie capacel si apoi se scobesc in interior.In general se foloseste o lingurita pentru asa ceva.

Intr-o tigaie se pun citeva lingurite de ulei si ceapa care in prealabil a fost taiata marunt si se lasa la calit. Se adauga miezul de la mere taiat marunt si carnea tocata . Se tin astfel impreuna la calit pana in momentul in care carnea capata o culoare albicioasa. Se adauga praf de nucsoara, praf de cuisoare ( adaugati putin, nu mult, caci au arome puternice). Se pipereaza si sareaza dupa gust. Tot dupa gust puteti toca niste patrunjel si il puteti adauga.

Carnea este folosita apoi ca umplutura pentru mere, se aseaza intr.o tava inalta bun pentru cuptor, se pun capacelele la mere si se toarna in jurul lor un amestec de suc de rosii si putin ulei ( cam 3/4 din inaltimea merelor).Se infasoara in foi de aluminiu si se pun la cuptor. Se tin la foc mare si se lasa pana se coc. In general nu dureaza mult.

Dupa ce s-au copt se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca putin. Sosul se poate ingrosa cu putina faina ( amestecata cu citeva linguri de sos luat din vas). Va doresc pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise