Intindem aluatul. Taiem cercuri cu o cana sau un pahar mai larg la gura. Daca avem forme mici de briose, coacem cercurile in ele daca nu, putem sa le coacem intr-o tava intinsa. Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim crema de vanilie si o lasam sa se raceasca. Taiem merele in doua, le scoatem samburii si cu cutitul facem raze pe coaja fara sa taiem in totalitate marul. Punem merele intr o tigaie, la prajit ,cu unt sau cu ulei. Avem grija sa nu le zdrobim, le tinem in jur la 5 min foc iute. Le scoatem, le presaram cu zahar si le punem intr o tava tapetata cu o foaie de copt si le dam 5 min la foc tare in cuptor. Le scoatem, le lasam sa se raceasca. Pe fiecare cerc de aluat copt punem o lingura de crema vanilie si deasupra cate o jumatate de mar. Se servesc a doua zi la un pahar de vin alb.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii