Mere la borcan pentru deserturi

Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Mere la borcan pentru deserturi

Ingrediente

  • 6 kg mere
  • 6 linguri zahar
  • 70 ml ulei
  • 1-2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat.

Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita mai mare puneti uleiul.

Adaugati merele rase pe care le scurgeti inainte intre maini (asa va bucurati si de o cana de suc proaspat de mere).

Presarati si zaharul, apoi puneti cratita pe foc.

La foc potrivit, lasati merele sa scada, timp in care invartiti des in ele, pentru a nu se prinde de oala.

Cand lichidul este scazut bine, trageti cratita de pe foc.

Adaugati scortisoara si amestecati sa o incorporati.

Puneti merele calde in borcane.

Inchideti bine capacele, apoi inveliti borcanele in hartie.

Asezati borcanele intr-o cratita mai larga, puneti apa calduta cat sa acoperiti pe 3/4 borcanele, iar deasupra asezati un prosop de bucatarie.

Puneti cratita cu borcane pe foc, le sterilizati 25 de minute, din momentul in care incepe sa fiarba apa.

Cand sunt gata, puneti borcanele fierbinti intr-o patura si le lasati acolo pana a doua zi, cand s-au racit.

Le pastrati la loc racoros.

Din aceasta cantitate au iesit 4 borcane de 800 gr, 2 de 370 gr si unul de 220 gr.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise