Mere la borcan pentru deserturi

Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Mere la borcan pentru deserturi

Ingrediente

  • 6 kg mere
  • 6 linguri zahar
  • 70 ml ulei
  • 1-2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat.

Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o cratita mai mare puneti uleiul.

Adaugati merele rase pe care le scurgeti inainte intre maini (asa va bucurati si de o cana de suc proaspat de mere).

Presarati si zaharul, apoi puneti cratita pe foc.

La foc potrivit, lasati merele sa scada, timp in care invartiti des in ele, pentru a nu se prinde de oala.

Cand lichidul este scazut bine, trageti cratita de pe foc.

Adaugati scortisoara si amestecati sa o incorporati.

Puneti merele calde in borcane.

Inchideti bine capacele, apoi inveliti borcanele in hartie.

Asezati borcanele intr-o cratita mai larga, puneti apa calduta cat sa acoperiti pe 3/4 borcanele, iar deasupra asezati un prosop de bucatarie.

Puneti cratita cu borcane pe foc, le sterilizati 25 de minute, din momentul in care incepe sa fiarba apa.

Cand sunt gata, puneti borcanele fierbinti intr-o patura si le lasati acolo pana a doua zi, cand s-au racit.

Le pastrati la loc racoros.

Din aceasta cantitate au iesit 4 borcane de 800 gr, 2 de 370 gr si unul de 220 gr.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise