Cand am vazut modul acesta de "invelire" a merelor si cat de frumos au iesit mi-am zis ca trebuie neaparat sa le incerc. Este un desert relativ usor de facut, mai migaloasa fiind partea cu infasuratul merelor. Vi-l recomand...este un dulce delicios!
Cantitatile nu sunt fixe, depinde cate mere doriti sa faceti. Eu le-am pus "la ochi".
Intr-un vas topim untul, adaugam o lingura de zahar si miezul de nuca. Punem si putina scortisoara. Tinem focul mic si amestecam pana se caramelizeaza un pic.
Curatam merele de coaja si de cotor (aveti grija la manuirea cutitului ). Cu ajutorul unei felii de lamaie "ungem" merele pentru a nu se oxida. Facem un amestec din zahar si scortisoara prin care vom tavali merele.
Aluatul il intindem cu sucitorul, taiem fasii potrivite si incepem sa infasuram marul cu grija si rabdare.
In interiorul merelor punem miezul caramelizat. Incercati ca miezul sa fie mai marunt ca sa intre cat mai mult in mar.
Tot din aluat facem si frunzulite merelor noastre. Le punem in tava pe hartie de copt si le ungem bine cu ou.
Le coacem in cuptorul bine incins. Cand s-au rumenit le putem scoate din cuptor.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii