Varza rosie se spala, se taie in doua,se taie cotorul si se taie foarte fin.Se amesteca varza cu ceapa taiata rondele si se caleste 5min.in 2 linguri de unt.Se adauga vinul, foile de dafin,chimenul,cuisoarele, condimentele si otetul.Pe foc mic, cca. 40min.se calesc impreuna,apoi se adauga 2/3 din cantitatea de afine si se condimenteaza cu sare si piper.Se scot foile de dafin si varza se scoate si se aseaza in 4 forme rezistente la foc.Se spala merelesi cu dispozitivul cilindric scoatem semintele.Pe fiecare portie punem un mar.Restul de afine se amesteca cu sunca taiata cubulete si umplem merele. Punem formele pe o tava si coacem , in cuptor preincalzit, acoperite cu folie, 40min.la 200gradeC. Dupa 30min. de coacere, se ia folia de pe forme si se continua coacerea inca 10min.Preparatul se serveste cu cartofi prajiti.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii