Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta simpla si usor de preparat!

Portii
5
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Ingrediente

  • 5 mere mari (preferabil soiuri dulci-acrisoare, cum ar fi Ionatan sau Golden)
  • 100 g nuci maruntite
  • 5 linguri dulceata de cirese
  • 1 lingurita scortisoara (optional)
  • 1-2 linguri zahar (optional, daca vrei mai dulce)
  • 25 g unt (pentru uns tava si pus in mere)
  • 100 ml apa (pentru tava de copt)

Mod de preparare

Pregatirea merelor:

Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Spala bine merele si scoate cotorul cu grija, folosind un cutit sau un dispozitiv special, astfel incat sa lasi baza intacta (sa nu gauresti marul complet).
Pune merele intr-o tava unsa cu unt.

Umplutura de nuci:

Intr-un bol, amesteca nucile maruntite cu scortisoara (optional) si, daca doresti, putin zahar pentru extra dulceata.
Umple fiecare mar cu amestecul de nuci, presand usor pentru a incape mai mult.

Adaugarea dulcetii de cirese:

Dupa ce ai umplut merele cu nuci, adauga cate o lingura de dulceata de cirese deasupra fiecarui mar, completand umplutura.

Coacerea merelor:

Pune cate o mica bucatica de unt deasupra fiecarui mar.
Toarna apa in tava de copt pentru a ajuta merele sa se coaca uniform si sa nu se arda la baza.
Acopera tava cu folie de aluminiu si coace merele in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute, pana cand devin moi (dar nu complet moi) si aromate.

Finalizarea:

Indeparteaza folia de aluminiu si mai lasa merele in cuptor inca 5-10 minute pentru a se rumeni usor la suprafata.

Servire:
Lasa merele sa se raceasca usor inainte de a le servi. Aceste mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese pot fi servite simple sau cu un strop de frisca ori inghetata de vanilie pentru un desert rafinat si reconfortant!

Incearca si reteta de prajitura cu mere sau rulada cu mere. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise