Ingrediente
150 gr faina neagra, 150 gr faina alba, 1 lingura zahar brut, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita sare, 1/2 plic drojdie uscata, 170 ml apa (daca folositi doar faina alba e suficient 130-150 ml apa), 2 linguri ulei, Umplutura:, 2 + 1/2 linguri zahar brut, 1 +1/2 lingurita pudra de scortisoara, Glazura:, 4-5 lingurite zahar pudra, sucul stors de la 1/4 portocala
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
5 voturi
Mod de preparare
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de apa calduta. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp 1,5- 2 ore.
Scoatem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si il intindem cu sucitorul.
Amestecam intr-un bol mic zaharul brut cu scortisoara si acest amestec il intindem peste aluat.
Rulam aluatul dupa care il taiem in 8 parti egale si il lasam sa mai dospeasca 30-40 de minute.
Tapetam vasul de ceramica al aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L cu hartie de copt si asezam melcisorii in vas.
Acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul Crock-Pot la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘Low’ si selectam timpul la 2 ore si jumatate (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).
Scoatem melcisorii cu hartia de copt din vasul de ceramica si lasam cateva minute dupa care indepartam foaie de copt si ii asezam pe o farfurie.
Ungem melcisorii deasupra cu o glazura usoara din zahar pudra si suc de portocala.