Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam cu putina faina. Apa calduta se amesteca cu smantana si se toarne cca 50 ml peste drojdie, se adauga putin zahar si se amesteca. Framantam maiaua si acoperim cu putina faina presarata peste si lasam 15 min la dospit.
Intre timp se topeste 80 gr de unt, se amesteca cu zaharul cu restul de apa si smantana, sarea si cuisoarele macinate. Turnam peste maia si faina si framantam un aluat, pana ce se desprinde de pe peretii castronului.
Aluatul framantat se mai lasa la dospit, inca 40 min. (se acopera si se lasa la caldura).
Dupa ce a dospit se rastoarna pe masa de lucru , presarat cu faina, si se intinde o foaie de cca 1/2 cm .
Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.
Aluatul se unge cu restul de unt topit si se presara umplutura. Se ruleaza cu grija sa nu iasa umplutura.
Se taie bucatele de 3 cm si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt , lasand distanta intre ei.
Se ung cu un ou batut si se coc la foc potrivit pana ce devin aurii.
Merg de minune langa un ceai cald !! Pofta mare!!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii