Melcisori cu spanac si branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Melcisori cu spanac si branza

Ingrediente

  • Aluat
  • -500 gr faina
  • -2 lingurite sare
  • -3 linguri seminte macinate (in , mei, susan )
  • -200 ml lapte
  • -25 grame drojdie
  • -100 gr unt
  • Pt umplutura :
  • -500 gr spanac
  • -50 gr unt
  • -1 lingura ulei
  • -2 catei usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -500 gr branza
  • -1 legatura marar
  • -2 oua
  • -1 lingurita nucsoara
  • Extra : 1 ou si seminte

Mod de preparare

Preparam prima data aluatul .

Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . Intr-un castron punem faina cernuta , untul, semintele, sarea, si laptele amestecat cu drojdia .

Framantam un aluat care se desprinde de pe maini (10 minute ) si lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca .

Pana aluatul dospeste pregatim umplutura astfel :

Intr-o tigaie sau wok punem untul la incalzit impreuna cu uleiul. Adaugam cei doi catei de usturoi taiati felii (ii vom scoate ) si ii lasam sa se caleasca putin . Cu o spatula ii scoatem , ii folosim doar sa aromam uleiul.

Adaugam spanacul spalat si zvantat si il calim pana se inmoaie . Nu trebuie sa se faca terci, trebuie doar sa scada si sa fie moale . Lasam la racit.

Branza o amestecam cu ouale , nucsoara , sarea si piper .

Cand aluatul este dospit , adica si-a dublat volumul il scoatem pe masa si il imapartim in 8 parti .

Intindem pe rand cate o bucata si punem pe ea spanac , branza si apoi iar spanac. Pentru a fi umpluti la fel melcisori puteti imparti umplutura in mod egal inainte de a incepe sa intindeti aluatul.

Rulam aluatul avand grija sa strangem capetele si rulam ca sa obtinem un melc.

Il asezam in tava tapetata cu hartie si continuam pana terminam restul aluatului de umplut .

Batem un ou usor cu furculita si ungem melcisori . deasupra presarati ce va place : chimen , susan , mac , mei , seminte de floarea soarelui etc.

Punem tava in cuptorul incins si coacem cam 30 minute .

P.S Cantitatea de sare trebuie ajustata in functie de preferintele voastre .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise