Pentru pregatirea compotului de piersici-
Se spala piersicile ,se taie felii si se pun la fiert cu apa si zahar,se fierb cam 15 minute in asa fel incat sa nu le sfaramam,apoi le dam la rece.
Pregatirea blatului de biscuiti-
Se piseaza biscuitii cu sucitorul ,apoi se dau prin sita sa fie pisati fin ,se amesteca cu o lingurita de scortisoara macinata.
Intr-un vas se fierb 7 linguri de sirop de piersici si 50 gr.unt,cand clocoteste ,se opreste focul si dam deoparte vasul ,adaugand biscuitii pisati ,se mesteca bine pana se obtine o pasta omogena pe care o vom intinde intr-o tava in care se pune folie de aluminiu,dam tava la frigider pana pregatim crema.
Pregatirea cremei-
Intr-un vas se pune mixul pentru crema,smantana si apa si se mixeaza timp de 3 minute ,apoi adaugam si iaurtul si mai mixam 30 de secunde,adaugam in crema 100 gr.de piersici taiate cubulete amestecand usor sa nu sfaramam fructele ,turnam crema peste blat apoi ornam cu felii de piersici si cateva linguri de sirop de afine.dam prajitura la frigider la rece .Un adevarat deliciu usor de preparat si cum am zis "fara coacere".Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii