Pieptul de pui se spala, se taie pe lung si apoi in trei fiecare jumatate.
Se toaca marunt usturoiul si se pune in tigaie cu costita taiata in felii prajindu-se cateva min. pe fiacare parte. Nu am folosit ulei pentru ca va lasa costita suficienta grasime. Dupa ce s-a rumenit usor se scoate pe un prosop de hartie sa se scurga. Ciupercile sarate si piperate se pun in tigaie si se "aburesc "cateva minute. Atat ciupercile cat si costita vor capata arome mai accentuate si vor imprumuta discret gustul usturoiului.
Carne de pui fiind frageda am lasat-o ca atare, doar sarata si piperata.
Dupa aceste operatiuni am montat pe scobitori bucati de piept, costita si ciuperca. Apoi, intr-un vas uns am asezat medalioanele si am dat la cuptor.
Pentru bezele am fiert cartofii in apa cu sare si am facut un piure cu celelalte ingrediente. Consistenta piureului trebuie sa fie suficient de moale sa o puteti sprita dar si sa isi pastreze forma. Se spriteaza bezelele direct intr-o tava unsa si se dau 10 -15 min la cuptor, atat cat sa se rumeneasca usor.
Aici, am gresit putin pentru ca am turnat prea putin piure la fiecare bezea si am fost nevoita sa montez 2-3 bucati. Piureul nu creste la cuptor asa ca trebuie avut grija sa le faceti cat de mari vreti sa iese.
In ultima faza a coacerii se orneaza cu cascaval.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii