Medalioane de pui cu bezele de cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Medalioane de pui cu bezele de cartofi

Ingrediente

  • (pentru 2 portii)
  • -un piept de pui,
  • -6 felii costita afumata,
  • -6 ciupercute,
  • -1-2 catei de usturoi,
  • -sare,
  • -piper,
  • -cimbru,
  • Pentru bezelele de cartofi:
  • -400 g cartofi,
  • -sare,
  • -piper,
  • -1 ou,
  • -4-5 linguri lapte,
  • -o nuca de unt,
  • -cascaval pentru ornat,

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se taie pe lung si apoi in trei fiecare jumatate.

Se toaca marunt usturoiul si se pune in tigaie cu costita taiata in felii prajindu-se cateva min. pe fiacare parte. Nu am folosit ulei pentru ca va lasa costita suficienta grasime. Dupa ce s-a rumenit usor se scoate pe un prosop de hartie sa se scurga. Ciupercile sarate si piperate se pun in tigaie si se "aburesc "cateva minute. Atat ciupercile cat si costita vor capata arome mai accentuate si vor imprumuta discret gustul usturoiului.

Carne de pui fiind frageda am lasat-o ca atare, doar sarata si piperata.

Dupa aceste operatiuni am montat pe scobitori bucati de piept, costita si ciuperca. Apoi, intr-un vas uns am asezat medalioanele si am dat la cuptor.

Pentru bezele am fiert cartofii in apa cu sare si am facut un piure cu celelalte ingrediente. Consistenta piureului trebuie sa fie suficient de moale sa o puteti sprita dar si sa isi pastreze forma. Se spriteaza bezelele direct intr-o tava unsa si se dau 10 -15 min la cuptor, atat cat sa se rumeneasca usor.

Aici, am gresit putin pentru ca am turnat prea putin piure la fiecare bezea si am fost nevoita sa montez 2-3 bucati. Piureul nu creste la cuptor asa ca trebuie avut grija sa le faceti cat de mari vreti sa iese.

In ultima faza a coacerii se orneaza cu cascaval.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise