Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care punem usturoiul pisat si jumatate de legatura din verdeata pe care o tocam (eu am pus doar patrunjel), mai lasam cateva minute si oprim focul. Scurgem surplusul de ulei si punem legumele calite peste carne. Adaugam restul de verdeata tocata (in cazul meu doar patrunjelul) si condimentam cu sare si piper dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizare.
Impartim carnea in 6 parti egale, iar fiecare parte o turtim putin in palma si in mijloc punem un ou fiert, apoi formam o bila/minge. Asa procedam si cu celelalte 5 parti.
Separat batem ouale cu mustarul, iar intr-o farfurie punem pesmet din belsug. Fiecare bila o trecem prin pesmet, apoi prin amestecul de ou cu mustar si din nou prin pesmet.
Prajim chiftelutele in ulei pe toate partile pana se rumenesc frumos, dupa care le tranferam la cuptor preincalzit inca 15 minute.
Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca bine, ideal ar fi sa stea si vreo cateva ore la frigider, apoi le putem servi ca aperitiv la o masa festiva; taiat felii arata ca o rulada. Dar si alaturi de o garnitura.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii